Ismerd meg a nem jogtiszta és ingyenes szoftverek hét buktatóját

Az ingyenes szoftverek elsőre jó ajánlatnak tűnhetnek, de később sokkal többe kerülhetnek egy vállalkozásnak a kockázatok miatt, mint egy jogtiszta, fizetős program.

Milyen kockázatokkal kell számolnod? Miért nem ajánlják az informatikai szakértők az ingyenes szoftvereket?

1. Kihívások együttműködés közben

Ha több embered van, akik különböző időszakokban vagy különböző eszközökkel dolgoznak, akkor kompatibilis szoftverre van szükséged, amely segíti a zökkenőmentes és biztonságos együttműködést.

Válassz olyan szoftvert, amely képes kezelni a naptárakat és az online megbeszéléseket, lehetővé teszi az adatok biztonságos küldését, fogadását és tárolását, így az együttműködés gyerekjátékká válik.

2. Szakszerűtlen magán-email cím

Ha üzleti e-mailt küldesz egy ingyenes domainről, azzal amatőr benyomást keltesz potenciális ügyfeleid számára, és végső soron befolyásolhatja üzleti eredményeidet.

Keress egy olyan megoldást, amely lehetővé teszi a domain testreszabását, hogy megfeleljen a márkádnak, és védi vállalkozásodat az adatbiztonsági veszélyek ellen is.

3. „Adatbizonytalanság”

Vállalkozásodban olyan informatikai környezetet szükséges kialakítanod, ami megvédi céged és ügyfeleid adatait.

A távmunka elterjedésével tovább szaporodtak a kibertámadások, ezért olyan IT biztonsági megoldást válassz, ami integrált biztonságot kínál, könnyen menedzselhető és automatikus biztonsági frissítéseket nyújt fejlett vírusok ellen.

4. Nincs egységes eszközkezelési szabályzat

A munkavállalóknak akkor is ügyelniük kell az üzleti adatokra, amikor saját eszközökkel dolgoznak. Ez sajnos szintén nagyon elterjedt manapság, amikor sokan otthonról dolgoznak.

Használjatok egységesen jogtiszta, magas biztonsági követelményeknek megfelelő alkalmazásokat, és lehetőség szerint biztosítson a cég vállalati laptopot és mobiltelefont a szabályszerű, biztonságos működés érdekében.

Hatékonyság és biztonság kompromisszumok nélkül, irodában és otthon is!

Ismerd meg a KKV-k igényeire szabott Microsoft 365 csomagokat, most INGYENES bevezetéssel!

Tovább

5. Offline munka

Megpróbálod szerkeszteni a prezentációdat, miközben egy ügyféltalálkozóra utazol, de a szoftver használatához internetkapcsolatra van szükséged?

Ha az irodán kívül dolgozol, szoftverre van szükséged a munka elvégzéséhez. Válassz egy mobil használatra tervezett megoldást, amely magában foglalja a munkához való hozzáférést és szerkesztést, bárhol.

6. Nem kompatibilis szoftver

Szerződést küldesz az ügyfélnek, de az inkompatibilis szoftvere miatt nem tudják megnyitni azt.

Sok ingyenes szoftver használ saját formátumokat a dokumentumokhoz és a táblázatokhoz. Keress olyan szoftvert, amely nem kényszeríti az ügyfeleket és a partnereket arra, hogy konvertálókat és megkerülő megoldásokat alkalmazzanak a küldeményeid eléréséhez.

7. Korlátozott funkciók

A kulcsfontosságú befektetődnek a lehető leghamarabb szüksége van egy jelentésre, de a szoftvered nem engedi formázni az előírásainak megfelelően.

Győződj meg róla, hogy a szoftvered alkalmas minden munkafolyamat elvégzéséhez, a pénzügyek kezelésétől kezdve a prezentációk elkészítéséig. Előfordulhat, hogy a személyes használatra tervezett szoftver nem rendelkezik a Te vállalkozásodhoz szükséges szakmai funkciókkal.

Bizonytalan vagy a cégednél használt szoftverek és egyéb informatikai eszközök megfelelőségében?

Kérd átfogó, INGYENES informatikai állapotfelmérésünket és szakértő javaslatokkal segítünk biztonságos és egyben hatékony munkakörnyezetet kialakítani.

Jelentkezz ITT!