Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. három megyében, közel 1200 embernek biztosítja a megélhetését. A pandémia időszakában igyekeztek gyors és hatékony megoldást nyújtani minden munkavállalójuknak a biztonságos munkavégzés érdekében, ehhez azonban segítségre volt szükségük. Az F-Consultinggal több mint 10 éve tartó partnerségük most is megbízhatónak bizonyult: egyik napról a másikra sikerült átalakítani az addig jól bevált offline módszereket, és áttérni a Microsoft kínálta online lehetőségekre.

A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyét átfogó vállalat esetében a hatékony időfelhasználás és a rugalmas időbeosztás jelenti a legnagyobb tehermentesítést a munkavállalók számára. Az utazással eltöltött napi egy-két óra megspórolása sok munkatárs számára nagy segítség, hiszen – aki például nem csőszerelő vagy a munkája nem helyhez kötött – eszköztől függetlenül, akár telefonról vagy laptopról, otthonról vagy akár az irodából is be tud jelentkezni a megbeszélésekre.

Közel 1.200 ember megélhetését biztosítja az ÉRV Zrt. – a pandémia alatt senkit sem kellett elbocsátaniuk, amihez nagyban hozzájárul a Microsoft Teams hatékony bevezetése is

„Ajándékba kaptuk a Teams-t”

A járványhullámok során abban a szerencsés helyzetben voltak, hogy senkit nem kellett elküldeniük a cégtől. Körülbelül 200 irodai, vagy a telefonközpontban dolgozó kényszerült otthoni munkavégzésre, azonban a kezdetektől fogva igyekeztek egyfajta hibrid megoldást kialakítani, hogy aki igényli az irodai munkavégzését, az is biztonságban végezhesse feladatait. Átgondolták, hogyan lehet úgy elhelyezni az embereket, hogy lehetőleg egy irodában csak egy ember üljön, vagy ha nagy irodáról van szó, akkor is maximum kettő.

„Éltünk azzal a lehetőséggel, amit a Microsoft nyújtott számunkra, az F-Consulting pedig segített bevezetni a Teams rendszerét” – mesél a járványhelyzet eseményeiről Nagy István, az ÉRV Zrt. informatikusa.

„Legelőször a vezetők és középvezetők között terjedt el a szoftver használata és épült be a vezetők belső kommunikációjába, akik a rendszer megismerése után fontosnak tartották, hogy a többi munkatársat is bevonják, így a vállalati licencünkben is benne van, és már minden munkatársunk számára elérhető”.

[ 8 RÉSZES INGYENES TEAMS E-MAIL KURZUS ]

Hogyan használd ki a Teams-ben rejlő lehetőségeket és érj el hatékonyabb munkavégzést kevesebb energiabefektetéssel?

Iratkozz fel leveleinkre, hogy ne maradj le legfrissebb cikkjeinkről!

Iratkozz be ingyenes kurzusunkra!
Tovább a feliratkozáshoz

Kölcsön laptop a kollégáknak

A gyermekes szülők számára az elmúlt év egyik legnagyobb kihívását köztudottan a munkának és az otthoni tanításnak az összehangolása jelentette. A kisgyermekes munkavállalók esetében gyakoribb volt a home office az ÉRV Zrt-nél is, hiszen aki nem tudta megoldani a gyermekfelügyeletet, kénytelen volt otthonról dolgozni. Több munkavállalónak okozott nehézséget a számítástechnikai eszközök hiánya. Volt rá példa, hogy egy család egyáltalán nem rendelkezett laptoppal, számítógéppel, vagy azt éppen a gyerekek használták iskolai teendőik elvégzésére. Az ÉRV Zrt. vezetőségének elsődleges szempontja volt, hogy munkavállalóik és családjaik biztonságban legyenek, a munkát pedig probléma nélkül tudják elvégezni. Megoldásként laptopokat béreltek, amelyeket odaadtak az otthonról dolgozó, gyermekes kollégáiknak, hogy addig a szülők is hatékonyan és biztonságosan el tudják látni feladataikat.

Megbízható partner a bajban

Az ÉRV Zrt-vel már több mint 10 éve dolgozik együtt az F-Consulting. A távoli elérést már a járvány előtt biztosították számukra, így a home office-ra való átállás nem volt megterhelő, hiszen csak ki kellett terjeszteni az elérést. A megfelelő informatikai partnerrel való együttműködéssel gyorsan átléptek a technikai nehézségeken, és megoldották az új helyzethez való alkalmazkodást. A szükséges karbantartásokat és fejlesztéseket már az első járványhullám elején elvégezték, ezért az azt követő időszakban már zökkenőmentesen vették az újabb akadályokat, és változtatták meg munkamenetüket egyik napról a másikra.

Bár teljes átállásban nem gondolkodnak, összeségében már sokkal nyitottabbak az otthoni munkavégzésre. Így a későbbiekben, ha valamelyik munkavállalójuk váratlan helyzetbe kerül, akkor immár könnyebben személyre tudják szabni a lehetőségeket, ezzel is támogatva és elősegítve a kiszámíthatatlan helyzetekben is stabilitást nyújtó munkahelyek megmaradását.

Iratkozz fel leveleinkre, hogy a legfrissebb aktualitásokkal, hasznos cikkekkel láthassunk el.

Iratkozz fel leveleinkre, hogy ne maradj le legfrissebb cikkjeinkről!

Naprakész akarok lenni!
Tovább a feliratkozáshoz