A pandémia alatt számos partnerünknél kellett különleges igényeket teljesítenünk. Ezt azonban cseppet sem bántuk, hiszen élvezzük a munkánkkal járó kihívásokat.

Mivel a járványhelyzet több évet gyorsított az informatikai fejlesztéseken, tulajdonképpen azt is mondhatjuk, hogy jól jöttünk ki a történelmi lehetőségből. Azon dolgozunk, hogy ezt a partnereink is elmondhassák magukról – a dunaharaszti Koelner Hungária esetében például amit lehetett, bebiztosítottunk a háttérben a kibertámadások ellen, hogy semmi se akadályozhassa meg őket az üzletszerzésben.

Még nem jött el a vész, de fel vannak készítve rá

A szerszámokkal és rögzítéstechnikával foglalkozó Koelner Hungáriánál számos váratlan helyzetet kellett megoldanunk gyorsan változó környezetben. A hetven fős dunaharaszti nagykereskedő cégnél létfontosságú volt az informatikai rendszerek beállítása és folyamatos felügyelete. A pandémia alatt egy napra sem álltak le, mindig volt bent elegendő munkaerő, de a korábbinál sokkal többször alkalmazták az otthoni munkavégzést is.

„Mivel a kollégák többsége családos ember, a távoktatás miatt sokan nem tudták megoldani a gyermekfelügyeletet, így nekünk is segíteni kellett abban, hogy otthonról is elvégezhessék a mindennapi feladataikat” – kezdte a történetet Masek Péter, a Koelner Hungária folyamatmenedzsere.

„Az F-Consultinggal közös munkánknak köszönhetően kijelenthetjük, hogy ha beüt a krach, azaz esetleg nálunk is megjelenik a vírus, akkor most már majdnem mindenki el tudja látni a feladatát otthonról. A raktárban dolgozó embereknél persze szükség van a személyes jelenlétre, de az irodai feladatokat biztonságosan és kiesés nélkül meg tudnánk oldani” – folytatta Péter. A konkrét feladatokat tekintve az adatkezelés, a rendelések és reklamációk feldolgozása, és a levelezés, az ügyfelekkel történő kommunikáció is teljeskörűen végezhető a Koelnernél otthonról, digitális formában.

„Mióta a saját bőrünkön éreztük a veszélyt, még komolyabban vesszük az adatbiztonságot”

Az informatikai háttér szempontjából a legnagyobb kihívást az adatbiztonság megteremtése jelentette. Mivel nagyon sok érzékeny adattal dolgozik a cég, a laptopok összekapcsolását is többféle kódolással kellett megoldanunk. „Körülbelül fél évvel ezelőtt volt egy komoly kibertámadás a cég ellen, és ez sokkal érzékenyebben is érinthetett volna minket, ha nincs az F-Consulting. Mióta a saját bőrünkön éreztük meg a veszélyt, még komolyabban vesszük az informatikai hátterünk biztonságát és folyamatos felügyeletét” – tette hozzá Péter.

A hardverek mellett a Koelner által használt programokat is teljesen átnéztük, a kockázatokat minimalizáltuk, és felkészítettük a céget arra, hogy ha kell, teljesen otthoni munkavégzésre álljon át azokkal a munkavállalókkal, akikkel ezt meg tudja tenni. Náluk nemcsak a munkavégzés folytonosságáról van szó, hanem konkrét anyagi károkat is meg kellett előzni: egy többmilliós beruházás keretében a szervert is nemrég cserélték le, így többszörösen indokolt volt a megfelelő hálózatvédelem kiépítése.

Iratkozz fel leveleinkre, hogy a legfrissebb aktualitásokkal, hasznos cikkekkel láthassunk el.

Iratkozz fel leveleinkre, hogy ne maradj le legfrissebb cikkjeinkről!

Naprakész akarok lenni!
Tovább a feliratkozáshoz

A jó informatikai partner olyan, mint egy családtag: mindig lehet rá számítani

A Koelner esetében a pozitív tapasztalatok utat nyitottak a további fejlesztéseknek is. Környezetvédelmi és hatékonysági szempontból is eldöntötték, hogy kevesebb papírnyomtatással szeretnének működni. Ezért kezdtük el velük egy konkrét vállalatirányítási fejlesztés kialakítását, ahol elsősorban a dokumentumkezelést könnyítjük majd meg nekik, és felhőmegoldással segítjük majd a biztonságos tárolást a mostani, helyigényes mappák és papírok helyett.

Ami a közös munkát illeti, mi a folyamatos rendelkezésre állásban hiszünk, és ez nemcsak ígéret a részünkről. Mint ahogy Péter is fogalmazott:

Ha igazán fontos ügy van, akkor néha akár reggel 6-kor szoktam keresni őket, de akkor is nagyon készségesek. Még sosem mondták, hogy, na, most hagyjam őket békén, és hívjam őket vissza munkaidőben. Olyanok nekünk, mint a családtagok – velünk karöltve igyekeznek megoldani a problémákat”.

Mi abban is biztosak vagyunk, hogy ez fordított esetben sem lenne másként!

Fülöp Győző
Ügyvezető, F-Consulting