A pandémia alatt számos vállalkozás állt át online munkavégzésre. A döntés mögött nagyrészt kényszerűségi okok álltak, de mára rengeteg vezető ébredt rá arra, hogy a cég sokkal hatékonyabban tud működni akkor, ha a digitális megoldásokat az üzlet szolgálatába állítják. Mérettől, tevékenységtől, árbevételtől függetlenül mindenkire igaz: a digitális átalakulás itt van a nyakunkon, és aki nem lép, az bizony lemarad.

Ha azt gondolod, hogy a céged még nem érett meg digitális fejlesztésekre, nagyot tévedsz. Már egy újonnan induló cég életében is ajánlott például felhőalapú szolgáltatásokat bevezetni, hiszen az így felszabadított összegek a cég növekedésére fordíthatók.

Járj éppen bárhol az átalakulás útján, érdemes számot vetned a kiadásaidról.

Ezektől a költségektől szabadítod fel a céged, ha felhőre váltasz:

  • szerverbérlés/vásárlás, karbantartás, rendszerfrissítések
  • szoftverlicenszek megvásárlása külön-külön
  • új eszközök vásárlása évente
  • belsős informatikus bére

A következőkben az általad is elérhető digitális átalakulás szintjeit mutatjuk be.

Ha már most kíváncsi vagy arra, hogy Te magad hogy állsz a digitális fejlettségben, számold ki díjmentes kalkulátorunkkal!

HOL TART CÉGED A DIGITÁLIS FEJLŐDÉSBEN?

Töltsd ki 5 kérdésből álló kalkulátorunkat, és már mutatjuk is vállalkozásod digitális érettségi pontszámát!

Tovább a kalkulátorra

1. Első szint – Spórolj az indulásnál, és fektess be a növekedésedbe!

Teljesen a nulláról kezdve is érdemes ügyelni a megbízható informatika kiépítésére. Legyen szó bármekkora cégről, minden esetben keletkezik valamilyen adat, aminek a tárolásáról és biztonságáról gondoskodni kell. Emellett meg kell teremteni egy olyan kommunikációs felületet is, ahol a kollégákkal, a partnerekkel, alvállalkozókkal, beszállítókkal tudsz kommunikálni. Természetesen, az induláskor még nem lehetsz biztos abban, hogy milyen szoftverekre van szüksége a vállalkozásodnak. A legegyszerűbb, ha a Microsoft által elérhető 30 napos próbaverziót veszed igénybe, így egy hónap alatt tisztává válik, hogy pontosan mire lesz szükség a további működéshez.

Az újonnan induló cégednek is érdemes a felhős megoldáson gondolkodni. Egyrészt, a belső szerver üzemeltetése, karbantartása és frissítése olyan költségeket köt le, amelyeket a céged jövőjére is fordíthatnál. Másrészt, a Te vállalkozásod elétében is eljön az a pont, amikor újra szükséged lesz az online munkavégzésre, így jobb minél előbb berendezkedned erre az esetre is.

2. Második szint – Ne fizess feleslegesen!

Sok cég ragaszkodik a saját levelezőrendszeréhez még azután is, hogy felhős megoldásra váltottak. Több oka is van annak, amiért érdemes a Microsoft 365 levelezőprogramjaira átváltani. Az egyik ok, hogy valószínűleg egy olyan csomagra vagy előfizetve, ami tartalmazza a levelezést is. Tehát feleslegesen fizetsz a másik programért. A másik ok a biztonság. A felhős biztonsági rendszerben a spamszűrők segítségével nem telik meg vírusos kéretlen üzenetekkel a tárhely, nehezebb betörni az adathalászoknak és a zsarolóvírusokkal sem fogsz találkozni. találkozni. Ráadásul a középtávú mentések is benne vannak a csomagban. A Microsoft mögött nagy csapat dolgozik a háttérben azért, hogy a Te problémáidra is azonnali megoldást találjon. A belsős informatikus nem mindig tudja egymaga megoldani a hibákat, így sajnos bekövetkezhet egy váratlan leállás is, amivel eleshetsz akár fél napi bevételedtől is.

3. Harmadik szint – Válts virtuális irodára!

A leggyorsabb és legkényelmesebb megoldás a virtuális iroda. Abban az esetben, ha legtöbbször nem az irodában végzed a munkádat és kizárólag azért kell bemenned, hogy feltöltsd az aznapi adatokat a rendszerbe, akkor egyszerűbb egy virtuális asztalt telepíteni a felhőbe. Ekkor a kollégák – és csak a kollégák – bárhol hozzáférhetnek a céges adatokhoz eszköztől függetlenül, nem szükséges hozzá a legmodernebb laptop sem. A szoftverek frissítését is elég egyszer elvégezni, nem kell gépenként frissíteni. Ez a legbiztonságosabb és a legkényelmesebb módszer azoknak a cégeknek, akik már készek a digitális fejlődés további szintjeire.

Ha a digitális fejlődés azon a szintjén vagy, ahol előnyben részesíted az egész cég felhőbe telepítését érdemes Microsoft Azure Cloud-ra váltani. Az Azure célja, hogy a több, mint 200 alkalmazásával a lehető legjobb megoldásokat találja meg a céged számára. A jövőbeni üzleti terveid megvalósításához megoldásokat, a mindennapi munkához automatizált támogatást kaphatsz egyszerűen a felhőből.

A Microsoft szolgáltatásaihoz érdemes egy szolgáltató segítségét kérni, azért, hogy a leggyorsabb kiszolgálást és támogatást kapd. Ezzel nem csak a céged kényelmét, de az ügyfelekkel való kapcsolattartást is építed. Legyen szó bármilyen meghibásodásról, az azonnali segítségnyújtás lehetővé teszi a helyreállítást és a frissítést is, így leállás nélkül tudod biztosítani a szolgáltatásaidat.

Jelentkezz ingyenes konzultációra!

Kattints a gombra, majd a következő oldalon az űrlap kitöltésével jelentkezz egy kötetlen beszélgetésre, igyekszünk minden kérdésed megválaszolni!

Jelentkezem konzultációra